Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na szybkie w przygotowaniu, ale smaczne i bardzo pożywne danie. Pieczony łosoś otulony w kremowym sosie na bazie śmietany z brązowymi pieczarkami i lekko korzenną nutą gałki muszkatołowej to cudowne połączenie dla naszych kubków smakowych. Całość dopełnia ryż jaśminowy i świeża surówka. Smacznie polecam :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 947
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2837
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 947
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2837
Składniki
Filet z łososia pozbawiamy skóry, skrapiamy go oliwą z oliwek i oprószamy z obu stron solą oraz białym pieprzem. Filety układamy na papierze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na około 15 minut.
Pokrojone w kostkę szalotki szklimy na maśle, a następnie dodajemy do nich pokrojone w plastry brązowe pieczarki. Grzyby oprószamy delikatnie solą, aby szybciej puściły wodę i zachowały ładny kształt. Gdy woda odparuje, dodajemy śmietanę, biały pieprz, sól i gałkę muszkatołową, zagotowujemy i dusimy wszystko jeszcze przez około 2 minuty.
Na gotowym sosie pieczarkowym układamy upieczone filety z łososia i podajemy z ryżem jaśminowym oraz ulubioną surówką. Życzę smacznego! :)