Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 221
Dodano: 12.11.2020
Odsłon: 1953
3-4 os. | 30 min | średnie | drogie |
Łososia umyj, osusz i poporcjuj, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z limonki i usmaż na oleju kokosowym w zależności od grubości około 3-4 minuty na stronę.
Rybę zdejmij z patelni i na tą samą patelnie wrzuć poszatkowaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przesmażaj do momentu aż cebula będzie szklista.
Kolejno na patelnię dodaj świeży szpinak, od czasu do czasu zamieszaj. Kiedy szpinak straci swoją objętość dodaj ser gorgonzola wcześniej pokrojony na mniejsze części, i całość podlej wodą. Kiedy ser się rozpuści dodaj śmietanę.
Dopraw sos solą i pieprzem, i dodaj pokrojone na mniejsze części suszone pomidory.
Do sosu dodaj usmażonego łososia i duś na niewielkim ogniu 5 minut. Serwuj z cząstkami limonki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

SprytnaChochla 13 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pychota :) Sos z gorgonzolą jest mega! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 13 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
super:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz