Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz czegoś pysznego i totalnie wciągającego, to jesteś tu gdzie powinieneś być. Ten łosoś w sosie śmietanowo szpinakowym z gorgonzolą i suszonymi pomidorami, zawiera to coś, co nie daje się od niego oderwać. Łosoś w sosie, serowy, lekko słony, lekko pieprzny, aromatyczny!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119261
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8929
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3218
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3081
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119261
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8929
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3218
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3081
Składniki
Łososia umyj, osusz i poporcjuj, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z limonki i usmaż na oleju kokosowym w zależności od grubości około 3-4 minuty na stronę.
Rybę zdejmij z patelni i na tą samą patelnie wrzuć poszatkowaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przesmażaj do momentu aż cebula będzie szklista.
Kolejno na patelnię dodaj świeży szpinak, od czasu do czasu zamieszaj. Kiedy szpinak straci swoją objętość dodaj ser gorgonzola wcześniej pokrojony na mniejsze części, i całość podlej wodą. Kiedy ser się rozpuści dodaj śmietanę.
Dopraw sos solą i pieprzem, i dodaj pokrojone na mniejsze części suszone pomidory.
Do sosu dodaj usmażonego łososia i duś na niewielkim ogniu 5 minut. Serwuj z cząstkami limonki.