Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz czegoś pysznego i totalnie wciągającego, to jesteś tu gdzie powinieneś być. Ten łosoś w sosie śmietanowo szpinakowym z gorgonzolą i suszonymi pomidorami, zawiera to coś, co nie daje się od niego oderwać. Łosoś w sosie, serowy, lekko słony, lekko pieprzny, aromatyczny!
Łososia umyj, osusz i poporcjuj, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z limonki i usmaż na oleju kokosowym w zależności od grubości około 3-4 minuty na stronę.
Rybę zdejmij z patelni i na tą samą patelnie wrzuć poszatkowaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przesmażaj do momentu aż cebula będzie szklista.
Kolejno na patelnię dodaj świeży szpinak, od czasu do czasu zamieszaj. Kiedy szpinak straci swoją objętość dodaj ser gorgonzola wcześniej pokrojony na mniejsze części, i całość podlej wodą. Kiedy ser się rozpuści dodaj śmietanę.
Dopraw sos solą i pieprzem, i dodaj pokrojone na mniejsze części suszone pomidory.
Do sosu dodaj usmażonego łososia i duś na niewielkim ogniu 5 minut. Serwuj z cząstkami limonki.
Dzisiaj zapraszam na niebanalne i finezyjne połączenie ryby oraz mięsa. Smak...
Odsłon: 1126
Dziś przygotowałam obiad z łopatki wieprzowej co prawda pomysł na obiad powst...
Odsłon: 6424
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 68
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 31
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 111
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2165
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 68
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 31
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 111
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2165
Składniki
Łososia umyj, osusz i poporcjuj, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z limonki i usmaż na oleju kokosowym w zależności od grubości około 3-4 minuty na stronę.
Rybę zdejmij z patelni i na tą samą patelnie wrzuć poszatkowaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przesmażaj do momentu aż cebula będzie szklista.
Kolejno na patelnię dodaj świeży szpinak, od czasu do czasu zamieszaj. Kiedy szpinak straci swoją objętość dodaj ser gorgonzola wcześniej pokrojony na mniejsze części, i całość podlej wodą. Kiedy ser się rozpuści dodaj śmietanę.
Dopraw sos solą i pieprzem, i dodaj pokrojone na mniejsze części suszone pomidory.
Do sosu dodaj usmażonego łososia i duś na niewielkim ogniu 5 minut. Serwuj z cząstkami limonki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Dania główne
Burrito
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Dania główne
Mini kebab
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 7
Burrito
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 31