Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz czegoś pysznego i totalnie wciągającego, to jesteś tu gdzie powinieneś być. Ten łosoś w sosie śmietanowo szpinakowym z gorgonzolą i suszonymi pomidorami, zawiera to coś, co nie daje się od niego oderwać. Łosoś w sosie, serowy, lekko słony, lekko pieprzny, aromatyczny!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1863
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5672
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5647
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1863
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5672
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5647
Składniki
Łososia umyj, osusz i poporcjuj, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z limonki i usmaż na oleju kokosowym w zależności od grubości około 3-4 minuty na stronę.
Rybę zdejmij z patelni i na tą samą patelnie wrzuć poszatkowaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przesmażaj do momentu aż cebula będzie szklista.
Kolejno na patelnię dodaj świeży szpinak, od czasu do czasu zamieszaj. Kiedy szpinak straci swoją objętość dodaj ser gorgonzola wcześniej pokrojony na mniejsze części, i całość podlej wodą. Kiedy ser się rozpuści dodaj śmietanę.
Dopraw sos solą i pieprzem, i dodaj pokrojone na mniejsze części suszone pomidory.
Do sosu dodaj usmażonego łososia i duś na niewielkim ogniu 5 minut. Serwuj z cząstkami limonki.