Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-07-2024
Łosoś w przepysznym sosie z kurkami, porem i białym winem z kaparami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Łososia podzielić na cztery porcje. Na każdej rozsmarować po łyżeczce musztardy i doprawić solą. Odstawić do zamarynowania.
Pora drobno pokroić. Kurku umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Rozgrzać oliwę i obsmażyć łososia. Zdjąć z patelni na bok. Na tą samą patelnię wlać trochę oliwy i udusić pora, potem dodać grzyby, liść laurowy, posiekane anchois i kapary i smażyć 2-3 minuty. Wlać wino i odparować kolejne kilka minut.
Potem wlać śmietankę i dołożyć i smażonego łososia. Dusić razem kilka minut. Dodać sporą ilość posiekanego koperku. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wyłożyć na talerze i posypać resztą kopru.