Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-07-2024
Łosoś w przepysznym sosie z kurkami, porem i białym winem z kaparami.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 199
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 907
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20075
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 199
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 907
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20075
Składniki
Łososia podzielić na cztery porcje. Na każdej rozsmarować po łyżeczce musztardy i doprawić solą. Odstawić do zamarynowania.
Pora drobno pokroić. Kurku umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Rozgrzać oliwę i obsmażyć łososia. Zdjąć z patelni na bok. Na tą samą patelnię wlać trochę oliwy i udusić pora, potem dodać grzyby, liść laurowy, posiekane anchois i kapary i smażyć 2-3 minuty. Wlać wino i odparować kolejne kilka minut.
Potem wlać śmietankę i dołożyć i smażonego łososia. Dusić razem kilka minut. Dodać sporą ilość posiekanego koperku. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wyłożyć na talerze i posypać resztą kopru.