Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny łosoś z warzywami poleca się na piątek! Szybkie danie, które przygotujesz w kilka chwil dostarczy Ci energii na długi czas. Więcej pysznych pomysłów na szybkie obiady i desery znajdziesz na kanale YouTube oraz na instagramie @smacznie_na_talerzu . Obserwuj i bądź na bieżąco!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Łososia pokrój mniej więcej na 2 centymetrowe porcję. Przez środek mięsa przetnij nożem dochodząc do skóry i po niej zerknij kawałek mięsa (patrz filmik). Wszystkie składniki na marynatę połącz i dobrze wymieszaj Za pomocą pędzelka posmaruj mięso z obu stron. Odstaw do lodówki na 20 minut.
Marchewki pokrój w talarki,pomidory na pół, cukinię w półksiężyce a cebulę w piórka. Na rozgrzanym oleju smaż warzywa do zrumienienia al dente. Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę. Warzywa przełóż do miski i przykryj folią aluminiową. Na tej samej patelni smash płaty łososia po 3 minuty z każdej strony. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Smacznego