Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis dla zabieganych lubiących łososia
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15908
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15908
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry jeśli posiada i dzielimy na mniejsze wygodne do podania kawałki. Naczynie żaroodporne należy wysmarować oliwą. Możemy w nim teraz ułożyć kawałki łososia. Skrapiamy solidnie rybę sokiem z cytryny.
Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Prószymy fileciki posiekanym drobno koperkiem i posypujemy bogato startą mozzarellą.
Na każdy kawałek tak przygotowanego do zapiekania łososia układamy kawałek masła. Zapiekamy rybę w temperaturze 200 stopni C. plus minus 20 minut.
Łososia podaliśmy z sałatką ze szparagów. Przepis na nią znajdziecie tu na Smakerze w moich przepisach lub na naszym nowym blogu do którego link znajdziecie pod wpisem