Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis dla zabieganych lubiących łososia
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7029
Polecam.
Odsłon: 148
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5383
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2620
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7029
Polecam.
Odsłon: 148
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5383
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2620
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry jeśli posiada i dzielimy na mniejsze wygodne do podania kawałki. Naczynie żaroodporne należy wysmarować oliwą. Możemy w nim teraz ułożyć kawałki łososia. Skrapiamy solidnie rybę sokiem z cytryny.
Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Prószymy fileciki posiekanym drobno koperkiem i posypujemy bogato startą mozzarellą.
Na każdy kawałek tak przygotowanego do zapiekania łososia układamy kawałek masła. Zapiekamy rybę w temperaturze 200 stopni C. plus minus 20 minut.
Łososia podaliśmy z sałatką ze szparagów. Przepis na nią znajdziecie tu na Smakerze w moich przepisach lub na naszym nowym blogu do którego link znajdziecie pod wpisem