Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, soczysty łosoś ukryty pod aksamitnym sosem kurkowym.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18897
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6891
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18897
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6891
Składniki
Cebulę siekamy w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na dużej patelni roztapiamy masło i szklimy cebulę, pod koniec dodajemy czosnek.Wsypujemy pokrojone kurki. Smażymy około 5 minut co chwilę mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy wino lub bulion i czekamy, aż odparuje. Wlewamy śmietankę i pietruszkę, gotujemy jeszcze około 2 minuty aż sos zgęstnieje. Sos doprawiamy sokiem z cytryny. Łososia dzielimy na 2 porcje. Doprawiamy solą i pieprzem. Rybę układamy w naczyniu do zapiekania i zalewamy sosem. Zapiekamy w 200 stopniach przez 15 minut. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.