Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie, nie wymaga większego zachodu, za to efekt jest zachwycający. Świetnie nadaje się na uroczysty obiad.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 564
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2075
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 151
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 564
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2075
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 151
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Składniki
Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i wstawiamy do lodówki. Szpinak siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę a szalotkę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy najpierw szalotkę, po kilku minutach dodajemy czosnek i po chwili szpinak. Dokładnie mieszamy i smażymy do chwili aż szpinak ściemnieje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na blaszce do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie, na jednej jego połowie układamy łososia, na nim równomiernie rozkładamy szpinak, a na szpinaku rozkładamy pokrojony w kosteczkę ser. Przykrywamy drugą połową ciasta, dokładnie zlepiamy brzegi ciasta (najlepiej widelcem) smarujemy całość żółtkiem. Wstawiamy do piekarnika (180 stopni) na 30-40 minut (im grubszy filet tym dłużej go trzymamy). Podajemy z sosem koperkowym.