Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 517
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10730
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19664
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 517
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10730
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19664
Składniki
Schab natrzeć solą , pieprzem i skropić sokiem z cytryny , posypać kminkiem.
Cebule pokroić w kostkę , kajzerki przepołowić.
Mięso obsmażyć na gorącym smalcu , dodać cebulę , po chwili wlać bulion. Dusić 30 min. , wlać wino , dusić do miękkości .Mięso wyjąć z sosu i pokroić w plastry. W niewielkiej ilości zimnej wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Wlać do wywaru , dodać przecier pomidorowy. Zagotować i w powstałym sosem nasączyć przekrojone kajzerki. Nasączone bułki włożyć do rondla z sosem. Na nich ułożyć plastry schabu. Podgrzać na małym ogniu. Udekorować wg własnego uznania.