Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 138
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8543
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 363
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5211
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4931
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 138
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8543
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 363
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5211
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4931
Składniki
Schab natrzeć solą , pieprzem i skropić sokiem z cytryny , posypać kminkiem.
Cebule pokroić w kostkę , kajzerki przepołowić.
Mięso obsmażyć na gorącym smalcu , dodać cebulę , po chwili wlać bulion. Dusić 30 min. , wlać wino , dusić do miękkości .Mięso wyjąć z sosu i pokroić w plastry. W niewielkiej ilości zimnej wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Wlać do wywaru , dodać przecier pomidorowy. Zagotować i w powstałym sosem nasączyć przekrojone kajzerki. Nasączone bułki włożyć do rondla z sosem. Na nich ułożyć plastry schabu. Podgrzać na małym ogniu. Udekorować wg własnego uznania.