Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny, szybki w przygotowaniu i prosty obiad:) Bezmięsne danie jednogarnkowe, które zawsze się udaje i smakuje:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów /ok. 2 łyżki/. Wrzucamy drobno posiekany czosnek i mieszając podsmażamy ok 1-2 min. Następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i oczyszczoną z nasion, pokrojoną w kostkę paprykę. Podsmażamy 2-3 min. Cukinię /jeśli ma cienką skórkę nie obieramy/ kroimy specjalną obieraczką w cienkie nitki, wrzucamy na patelnię, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, mieszamy i podsmażamy do ulubionej miękkości - jedni wolą chrupiącą a inni bardzo miękką. Porcje dania przekładamy na talerze, dodajemy kilka pomidorków koktajlowych i podajemy na gorąco. Najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką.