Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20371
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 363
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1080
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20371
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 363
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1080
Składniki
Ugotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. W dużym rondlu rozgrzać oliwę i dodać orzeszki pinii lub posiekane pistacje, aby się lekko zarumieniły. Następnie dodać cukinię, doprawić solą. Mieszać i dusić kilka minut po chwili dodać skórkę z cytryny. Odcedzić ugotowany makaron i od razu wrzucić do cukini. Posypać chilli, wymieszać. Wyłożyć na talerze i posypać serem pecorino lub parmezanem.