Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25133
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25133
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odkładamy na bok. W międzyczasie w osobnym naczyniu łączymy ze sobą oba sosy sojowe, olej sezamowy, rozpuszczony cukier oraz przyprawę pięciu smaków – całość przyda sie za moment.
W woku podgrzewamy olej i smażymy na stir-fry (około minuty) grzyby, czosnek i białe części cebuli dymki. Następnie dodajemy paprykę i marchewkę – smażymy około dwie minuty. Teraz w woku ląduje groszek cukrowy i kapusta pok choy – minuta smażenia wystarczy.
Do całości dodajemy ugotowany makaron oraz przygotowany sos. mieszamy i podgrzewamy, tak aby warzywa były gorące i kruche.
Zdejmujemy z ognia i podajemy.