Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odkładamy na bok. W międzyczasie w osobnym naczyniu łączymy ze sobą oba sosy sojowe, olej sezamowy, rozpuszczony cukier oraz przyprawę pięciu smaków – całość przyda sie za moment.
W woku podgrzewamy olej i smażymy na stir-fry (około minuty) grzyby, czosnek i białe części cebuli dymki. Następnie dodajemy paprykę i marchewkę – smażymy około dwie minuty. Teraz w woku ląduje groszek cukrowy i kapusta pok choy – minuta smażenia wystarczy.
Do całości dodajemy ugotowany makaron oraz przygotowany sos. mieszamy i podgrzewamy, tak aby warzywa były gorące i kruche.
Zdejmujemy z ognia i podajemy.