Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3053
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 186
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 920
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 650
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3053
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 186
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 920
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 650
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odkładamy na bok. W międzyczasie w osobnym naczyniu łączymy ze sobą oba sosy sojowe, olej sezamowy, rozpuszczony cukier oraz przyprawę pięciu smaków – całość przyda sie za moment.
W woku podgrzewamy olej i smażymy na stir-fry (około minuty) grzyby, czosnek i białe części cebuli dymki. Następnie dodajemy paprykę i marchewkę – smażymy około dwie minuty. Teraz w woku ląduje groszek cukrowy i kapusta pok choy – minuta smażenia wystarczy.
Do całości dodajemy ugotowany makaron oraz przygotowany sos. mieszamy i podgrzewamy, tak aby warzywa były gorące i kruche.
Zdejmujemy z ognia i podajemy.