Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodatkami. Makaron na słodko, grzmi banalnie, ale makaron czekoladowy w towarzystwie bakalii, to gratka nie tylko dla łasuchów, którzy kochają makarony i słodkości.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6966
Polecam.
Odsłon: 116
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5274
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2412
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6966
Polecam.
Odsłon: 116
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5274
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2412
Składniki
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić. Wymieszać na gładką masę pół szklanki wody i mąkę. Kolejne pół szklanki wody podgrzać, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i zagotować. Do gotującej się śmietany dodać mąkę z wodą. Wlewać mieszając, by nie zostawić grudek, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać cukier i cukier waniliowy do smaku, wymieszać. Bakalie delikatnie rozdrobnić (głównie orzechy). Na patelni rozpuścić olej kokosowy, dodać miód oraz bakalie. Całość chwilę smażyć, mieszając. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem śmietanowym i wyłożyć bakalie. Całość udekorować liśćmi mięty.