Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodatkami. Makaron na słodko, grzmi banalnie, ale makaron czekoladowy w towarzystwie bakalii, to gratka nie tylko dla łasuchów, którzy kochają makarony i słodkości.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5274
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4676
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5274
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4676
Składniki
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić. Wymieszać na gładką masę pół szklanki wody i mąkę. Kolejne pół szklanki wody podgrzać, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i zagotować. Do gotującej się śmietany dodać mąkę z wodą. Wlewać mieszając, by nie zostawić grudek, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać cukier i cukier waniliowy do smaku, wymieszać. Bakalie delikatnie rozdrobnić (głównie orzechy). Na patelni rozpuścić olej kokosowy, dodać miód oraz bakalie. Całość chwilę smażyć, mieszając. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem śmietanowym i wyłożyć bakalie. Całość udekorować liśćmi mięty.