Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy dania ,które można zrobić w oka mgnieniu. Makaron w połączeniu ze szpinakiem i serem pleśniowym jest alternatywą na szybkie ,proste i smaczne danie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4352
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7308
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85620
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4352
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7308
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85620
Składniki
Makaron gotujemy al dente (zgodnie z opisem zawartym na opakowaniu). Osączamy z wody (nie przelewamy zimną wodą ,50 ml zostawiamy). Przekładamy z powrotem do garnka. Szpinak płuczemy ,odsączamy. Na oliwie podsmażamy czosnek (ok. 1 min) ,dodajemy szpinak i dusimy na wolnym ogniu. Po 10 min dodajemy pokrojony w kostkę ser ,dusimy dalej do jego rozpuszczenia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do garnka z makaronem dodajemy sos i chwilę podgrzewamy ,cały czas mieszając. Podajemy od razu po przygotowaniu.