Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia włoska
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1504
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1480
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1504
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1480
Składniki
1. Makaron ugotuj al dente. 2. Do rondelka włóż szynkę pokrojoną w paseczki. 3. Podsmaż aż się przyrumieni. 4. Zalej śmietanką kremówką, dodaj sok z cytryny oraz pieprz biały i gałkę muszkatołową. 5. Gotuj około 5-8 minut. 6. Wymieszaj z makaronem. 7. Wyłóż na talerze. 8. Udekoruj bazylią. 9. Smacznego.