Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jedno garnkowe i wyśmienite w smaku .
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31292
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31292
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją opakowania i odłożyć na bok .
Filet pokroić w średnią kostkę i dokładnie wymieszaj z przyprawami . Wrzucić na rozgrzaną patelnie z tłuszczem i smażyć , aż kurczak będzie gotowy .
Pomidory wyrzucić na sitko , odsączyć z oleju i pokrój w mniejsze kawałki jeśli chcemy ( nie musimy tego robić ) . Dodać je do kurczaka wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i smażyć 2 minuty , aż będą pachnące . Dodać śmietankę , mleko , bulion i mozzarellę .
Gotować i mieszać co chwilę , aż sos będzie kremowy i ser się dobrze rozpuści . Po 2 – 3 minutach sos powinien gęstnieć . Dodać ugotowany makaron , z grubsza porwany rękoma szpinak i położyć na wierzch 1 łyżeczkę masła . Wymieszać i gotować , aż szpinak zmięknie około 4 – 5 minut. Możliwe , że będziemy potrzebować odrobinę wody , mleka ( bo sos się zbyt mocno zagęści ) lub sera ( bo sos się rozwodni ) .
Podawać od razu . Jeśli musimy odgrzać , robimy to na patelni i dodać trochę mleka , podgrzewać na średnim ogniu często mieszając .