Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron po włosku

Makaron po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 4197

Dodano:

Odsłon: 1793

Dziś chce przedstawić ekspresowe danie dla zapracowanych ,jest to danie szybkie ,łatwe do przygotowania i bardzo sycące ,dające dużo energii Polecam

Składniki

  • 40 dkg.makaronu( grubsze wstążki ,świderki ,kolanka ,kokardki ,według uznania )
  • 60 dkg fileta z kurczaka
  • 1 paczka warzyw na patelnię ( 60 dkg )
  • 1/2 -1 kubek śmietany kremówki ( 30%)
  • przyprawa włoska
  • 1/2 kostki masła
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron po włosku

Przygotowanie

  1. Przygotowanie ;
    Warzywa podsmażyć na oleju lub maśle ,fileta pokroić w drobną kostkę, podsmażyć doprawić przyprawą do kurczaka,warzywa(solą i 1 łyżkę magi ,pieprz)
    Makaron gotujemy al dente , następnie do ugotowanego odcedzonego ,makaronu dodajemy warzywa i filet w kostkę ,posypujemy 1/2 -1 łyżki przyprawy włoskiej ,pieprzem ,solą wlewamy śmietanę i wszystko delikatnie mieszamy.
    Doprawić według uznania .
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń