Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron ryżowy z mięsem mielonym i brokułami to znakomity pomysł na pyszne i sycące danie obiadowe dla całej rodziny. Łatwa w przygotowaniu potrawa, którą szczególnie polecam wielbicielom brokuła i pożywnych dań z makaronem oraz mięsem.
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 243
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 120
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 243
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 120
Składniki
Umytego brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Pokrojonego brokuła wrzucamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy około 5 minut pod przykryciem, po czym zdejmujemy z ognia i odcedzamy. Brokuła można również ugotować na parze. Obraną cebulę drobno siekamy.
Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju delikatnie szklimy posiekaną cebulę, od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy mięso mielone i wszystko smażymy około 10 minut. Do cebuli i mięsa wrzucamy ugotowanego brokuła, wszystko mieszamy i podsmażamy około 5 minut. Następnie wszystko doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, ostrą i słodką papryką oraz czosnkiem granulowanym, dodajemy również starty imbir i sos sojowy, całość starannie mieszamy. Na końcu dodajemy ugotowany makaron i wszystko razem dokładnie łączymy.