Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ryżowy ze szpinakiem i pistacjami

Makaron ryżowy ze szpinakiem i pistacjami

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 1317

anie bardzo proste i dosyć szybkie, a jednocześnie korzystnie wpływające na zdrowie i urodę ;)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.

  2. Jeżeli używamy świeżego szpinaku, należy podsmażyć go na oliwie, poddusić i zblendować z dodatkiem przypraw.

  3. Jeżeli używamy szpinaku mrożonego, należy go rozmrozić i odpowiednio przyprawić dusząc na patelni.

  4. Pistacje uprażyć na suchej teflonowej patelni.

  5. Wcześniej przygotowany makaron wymieszać ze szpinakiem, skropić sokiem z limonki i posypać pistacjami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 09 października 2014 Zrobiłam, ale niestety nikomu nie smakowało. Makaron ryżowy jest zbyt bezsmakowy i razem ze szpinakiem tworzy mdłą, zieloną paciaję (mimo czosnku). Lubię wszystkie poszczególne składniki tej potrawy, uwielbiam szpinak, ale ta potrawa to kompletny niewypał. Nie dało się zjeść :( Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 12 czerwca 2014 bardzo lubimy makaron ryżowy, ale ze szpinakiem jeszcze nie jedliśmy,jutro do wypróbowania i kciuk do góry :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pysznie-zdrowo-kolorowo 12 czerwca 2014 Uwielbiam każdy z tych składników, więc myślę, że musi być pyszne:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń