Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-08-2019
Nieco inne wydanie spaghetti, bez mięsa, ale również z dużą ilością pomidorów i bardzo smacznie!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 645
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458335
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1621
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2361
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 645
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458335
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1621
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2361
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany drobno czosnek i starte na dużych oczkach tarki bakłażany. Smażymy przez około 10 minut, do momentu aż bakłażany zmiękną i wyparuje z nich woda. Wtedy dodajemy passatę, kapary, sól i pieprz. Dusimy przez kolejne 10 minut. Dodajemy ugotowany makaron i mozzarellę. Dokładnie mieszamy.