Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-08-2019
Nieco inne wydanie spaghetti, bez mięsa, ale również z dużą ilością pomidorów i bardzo smacznie!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 514
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 289
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1485
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 514
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 289
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1485
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany drobno czosnek i starte na dużych oczkach tarki bakłażany. Smażymy przez około 10 minut, do momentu aż bakłażany zmiękną i wyparuje z nich woda. Wtedy dodajemy passatę, kapary, sól i pieprz. Dusimy przez kolejne 10 minut. Dodajemy ugotowany makaron i mozzarellę. Dokładnie mieszamy.