Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron spaghetti z bakłażanem, kaparami i pomidorami

Przepis dnia 2019-08-19
Makaron spaghetti z bakłażanem, kaparami i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 2037

Nieco inne wydanie spaghetti, bez mięsa, ale również z dużą ilością pomidorów i bardzo smacznie!

Składniki

  • 200g makaronu spaghetti
  • 2 bakłażany
  • 1 mały słoiczek kaparów w zalewie
  • 4 ząbki czosnku
  • 300ml passaty pomidorowej
  • 100g tartej mozzarelli
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany drobno czosnek i starte na dużych oczkach tarki bakłażany. Smażymy przez około 10 minut, do momentu aż bakłażany zmiękną i wyparuje z nich woda. Wtedy dodajemy passatę, kapary, sól i pieprz. Dusimy przez kolejne 10 minut. Dodajemy ugotowany makaron i mozzarellę. Dokładnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń