Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla smakoszy makaronów
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 409
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 409
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie i wymieszać z startym serem. Mleko roztrzepać z jajami dokładnie i dodać soli i pieprzu do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować 1 łyżką masła, posypać bułką tartą i włożyć makaron. Następnie zalać mieszaniną mleka z jajami i posmarować pozostałym masłem. Posypać resztą bułki tartej i zapiec w nagrzanym wcześniej piekarniku . Zapiekankę makaronową podawać zaraz po upieczeniu z surówką.