Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla smakoszy makaronów
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie i wymieszać z startym serem. Mleko roztrzepać z jajami dokładnie i dodać soli i pieprzu do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować 1 łyżką masła, posypać bułką tartą i włożyć makaron. Następnie zalać mieszaniną mleka z jajami i posmarować pozostałym masłem. Posypać resztą bułki tartej i zapiec w nagrzanym wcześniej piekarniku . Zapiekankę makaronową podawać zaraz po upieczeniu z surówką.