Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla smakoszy makaronów
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie i wymieszać z startym serem. Mleko roztrzepać z jajami dokładnie i dodać soli i pieprzu do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować 1 łyżką masła, posypać bułką tartą i włożyć makaron. Następnie zalać mieszaniną mleka z jajami i posmarować pozostałym masłem. Posypać resztą bułki tartej i zapiec w nagrzanym wcześniej piekarniku . Zapiekankę makaronową podawać zaraz po upieczeniu z surówką.