Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy, kto kocha makarony powinien właśnie ten włączyć do swojego menu. Pyszne, aromatyczne danie idealne na obiad lub romantyczną kolację we dwoje.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Cebule kroimy w drobna kostkę i smażymy na oliwie z oliwek, aż się zeszkli. Następnie dodajemy passate pomidorowa oraz przyprawy: bazylię, oregano, sól oraz pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodajemy serek mascarpone i ponownie gotujemy 5 minut. 3. Makaron odcedzamy. Do makaronu dodajemy sos i wszystko mieszamy. Wykładamy na telerze i dekorujemy nartką pietruszki lub listami bazyli.