Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy, kto kocha makarony powinien właśnie ten włączyć do swojego menu. Pyszne, aromatyczne danie idealne na obiad lub romantyczną kolację we dwoje.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Składniki
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Cebule kroimy w drobna kostkę i smażymy na oliwie z oliwek, aż się zeszkli. Następnie dodajemy passate pomidorowa oraz przyprawy: bazylię, oregano, sól oraz pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodajemy serek mascarpone i ponownie gotujemy 5 minut. 3. Makaron odcedzamy. Do makaronu dodajemy sos i wszystko mieszamy. Wykładamy na telerze i dekorujemy nartką pietruszki lub listami bazyli.