Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad w pół godziny
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4498
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4498
Składniki
Makaron ugotować. Mniej więcej pod koniec jego gotowania, tuż przez odcedzeniem na dużej patelni (osobiście używałam woka, bo ma wysokie ścianki, jest duży i wygodny do mieszania weń) rozgrzewamy masło, wwalamy na to pokrojone parówki, podsmażamy. Wrzucamy przecier, dolewamy rosołku tyle, żeby było w miarę płynne. Do tego dorzucamy serki topione, które należy jakoś w tej paćce parówkowej rozdziabdziać. Potem dorzucamy pokrojony (tudzież porwany ręcznie na fragmenty) ser żółty, a gdy się rozpuści, dodajemy przyprawy i odcedzony makaron. I teraz staje się jasne, czemu używałam woka.