Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad w pół godziny
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Makaron ugotować. Mniej więcej pod koniec jego gotowania, tuż przez odcedzeniem na dużej patelni (osobiście używałam woka, bo ma wysokie ścianki, jest duży i wygodny do mieszania weń) rozgrzewamy masło, wwalamy na to pokrojone parówki, podsmażamy. Wrzucamy przecier, dolewamy rosołku tyle, żeby było w miarę płynne. Do tego dorzucamy serki topione, które należy jakoś w tej paćce parówkowej rozdziabdziać. Potem dorzucamy pokrojony (tudzież porwany ręcznie na fragmenty) ser żółty, a gdy się rozpuści, dodajemy przyprawy i odcedzony makaron. I teraz staje się jasne, czemu używałam woka.