Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Makaron gotujemy itd:)
Cebulę smażymy na oleju, gdy zacznie robić się szklista dodajemy sprasowany ząbek czosnku, odsączoną kukurydzę, groszek, pokrojoną paprykę i ogórek. Gdy już wszystko jest podsmażone, dodajemy śmietanę. Jeżeli jest zbyt gęste możemy podlać leciutko wodą.
Sosik przekładamy z patelni do głębokiego garnka, wrzucamy do niego ugotowany makaron i mieszamy, aby śmietanka obtoczyła makaron.