Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam makaron w sosie szpinakowym z mięsem mielonym wołowym, aromat czosnku, wołowiny i rozmarynu połączony ze szpinakiem. Coś wspaniałego, a przy tym bardzo szybki w wykonaniu. Subskrybujcie i smacznego :-)
Na początek zajmiemy się makaronem , gotujemy we wrzącej osolonej wodzie tak aby był al dente, odcedzamy i hartujemy.
Następnie rozgrzewamy patelnię i podsmażamy drobno posiekaną cebulę aż zmięknie i kolejno posiekany czosnek.
Następnie dorzucamy mięso i wszystkie przyprawy, solimy na końcu, podsmażamy całość ok 3 minuty i zalewamy śmietanką, a następnie dorzucamy szpinak.
Całość należy zredukować tak aby sos był gęsty.
Nadszedł czas aby dodać soli, następnie dorzucamy makaron aby cały się okleił w sosie i wykładamy na talerz, można również wyłożyć makaron czysty na talerz a później polać sosem.
Całość posypujemy serem żółtym startym na drobnym oczku.
Gotowe !!!
Dobra i smaczna , kolorowa
Odsłon: 16113
Bardzo lubię ten sos, jako zamiennik klasycznego sosu do spaghetti. Niedługo...
Odsłon: 2671
Obiad na słodko w 15 minut. Makaron z cynamonem w pysznym sosie karmelowym.
Odsłon: 180
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 66
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7444
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16902
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 66
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7444
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16902
Składniki
Na początek zajmiemy się makaronem , gotujemy we wrzącej osolonej wodzie tak aby był al dente, odcedzamy i hartujemy. Następnie rozgrzewamy patelnię i podsmażamy drobno posiekaną cebulę aż zmięknie i kolejno posiekany czosnek. Następnie dorzucamy mięso i wszystkie przyprawy, solimy na końcu, podsmażamy całość ok 3 minuty i zalewamy śmietanką, a następnie dorzucamy szpinak. Całość należy zredukować tak aby sos był gęsty. Nadszedł czas aby dodać soli, następnie dorzucamy makaron aby cały się okleił w sosie i wykładamy na talerz, można również wyłożyć makaron czysty na talerz a później polać sosem. Całość posypujemy serem żółtym startym na drobnym oczku. Gotowe !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Lasagne z pieczarkami
Dania główne
Zapiekanka wiejska
Dania główne
Kurczak Kung Pao
Dania główne
Pierogi szpinakowe z mięsem z indyka
Lasagne z pieczarkami
Pyszna, sycąca domowa lasagne wzbogacona o pieczarki.
Odsłon: 3
Zapiekanka wiejska
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 18