Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam makaron w sosie szpinakowym z mięsem mielonym wołowym, aromat czosnku, wołowiny i rozmarynu połączony ze szpinakiem. Coś wspaniałego, a przy tym bardzo szybki w wykonaniu. Subskrybujcie i smacznego :-)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 170
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 170
Składniki
Na początek zajmiemy się makaronem , gotujemy we wrzącej osolonej wodzie tak aby był al dente, odcedzamy i hartujemy. Następnie rozgrzewamy patelnię i podsmażamy drobno posiekaną cebulę aż zmięknie i kolejno posiekany czosnek. Następnie dorzucamy mięso i wszystkie przyprawy, solimy na końcu, podsmażamy całość ok 3 minuty i zalewamy śmietanką, a następnie dorzucamy szpinak. Całość należy zredukować tak aby sos był gęsty. Nadszedł czas aby dodać soli, następnie dorzucamy makaron aby cały się okleił w sosie i wykładamy na talerz, można również wyłożyć makaron czysty na talerz a później polać sosem. Całość posypujemy serem żółtym startym na drobnym oczku. Gotowe !!!