Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam makaron w sosie szpinakowym z mięsem mielonym wołowym, aromat czosnku, wołowiny i rozmarynu połączony ze szpinakiem. Coś wspaniałego, a przy tym bardzo szybki w wykonaniu. Subskrybujcie i smacznego :-)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415959
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415959
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Składniki
Na początek zajmiemy się makaronem , gotujemy we wrzącej osolonej wodzie tak aby był al dente, odcedzamy i hartujemy. Następnie rozgrzewamy patelnię i podsmażamy drobno posiekaną cebulę aż zmięknie i kolejno posiekany czosnek. Następnie dorzucamy mięso i wszystkie przyprawy, solimy na końcu, podsmażamy całość ok 3 minuty i zalewamy śmietanką, a następnie dorzucamy szpinak. Całość należy zredukować tak aby sos był gęsty. Nadszedł czas aby dodać soli, następnie dorzucamy makaron aby cały się okleił w sosie i wykładamy na talerz, można również wyłożyć makaron czysty na talerz a później polać sosem. Całość posypujemy serem żółtym startym na drobnym oczku. Gotowe !!!