Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie intensywny smak rybny, nie gardzicie makaronem i chcecie przyrządzić danie w przeciągu 20 minut, to z pewnością nie będziecie zawiedzeni. Potrawa przywodzi nadmorskie, letnie smaki. Ogromna ilość świeżej natki pietruszki, nadaje jej lekkości i świeżości.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 142
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 17
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17333
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 142
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 17
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17333
Składniki
Zaczynamy od makaronu, ponieważ w tym samym czasie będziemy przygotowywać resztę. Przygotowujemy go wg przepisu (zmniejszamy o minutę), zawartego na opakowaniu. Do dużego, rozgrzanego rondla, wrzucamy fileciki i posiekaną szalotkę. Szybko podsmażamy, dodajemy pastę. W tym samym czasie makaron odcedzamy, dodajemy do anchovies, szybko mieszamy, dolewamy wodę (około 100 ml) z gotowania makaronu. Całość doprawiamy pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.