Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z anchovies

Makaron z anchovies

Autor:

Przepisów i artykułów: 2330 Ocena: 51802

Dodano:

Odsłon: 278

Jeśli lubicie intensywny smak rybny, nie gardzicie makaronem i chcecie przyrządzić danie w przeciągu 20 minut, to z pewnością nie będziecie zawiedzeni. Potrawa przywodzi nadmorskie, letnie smaki. Ogromna ilość świeżej natki pietruszki, nadaje jej lekkości i świeżości.

Składniki

  • 400 g ulubionego makaronu
  • 80 g anchovies wraz z olejem
  • 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów
  • 2 szalotki
  • pieprz
  • natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z anchovies

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od makaronu, ponieważ w tym samym czasie będziemy przygotowywać resztę.



    Przygotowujemy go wg przepisu (zmniejszamy o minutę), zawartego na opakowaniu.



    Do dużego, rozgrzanego rondla, wrzucamy fileciki i posiekaną szalotkę. Szybko podsmażamy, dodajemy pastę. W tym samym czasie makaron odcedzamy, dodajemy do anchovies, szybko mieszamy, dolewamy wodę (około 100 ml) z gotowania makaronu. Całość doprawiamy pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń