Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z chrupiącą kiełbasą chorizo, ostrą papryczką i bobem to świetne połączenie smaków! Danie na konkretny obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Bób zalewamy wodą, dodajemy po pół łyżeczki cukru i soli. Gotujemy około 10-15 minut od momentu wrzenia. Sprawdzamy, czy w środku jest już miękki. Jeśli bób jest starszy, trzeba go będzie gotować nieco dłużej. Po ugotowaniu bób przelewamy zimną wodą. Gdy lekko ostygnie, obieramy. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni układamy plasterki kiełbasy chorizo. Smażymy, bez dodatku tłuszczu, aż będzie lekko zarumieniona. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, przeciśnięty czosnek, poszatkowaną kapustę i papryczkę pokrojoną w plasterki. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, przyprawą meksykańską, solą i pieprzem. Smażymy, aż kapusta zmięknie. Teraz dodajemy obrany bób i ugotowany makaron. Całość mieszamy dokładnie i smażymy jeszcze kilka minut. Danie podajemy od razu.