Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z chrupiącą kiełbasą chorizo, ostrą papryczką i bobem to świetne połączenie smaków! Danie na konkretny obiad.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Bób zalewamy wodą, dodajemy po pół łyżeczki cukru i soli. Gotujemy około 10-15 minut od momentu wrzenia. Sprawdzamy, czy w środku jest już miękki. Jeśli bób jest starszy, trzeba go będzie gotować nieco dłużej. Po ugotowaniu bób przelewamy zimną wodą. Gdy lekko ostygnie, obieramy. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni układamy plasterki kiełbasy chorizo. Smażymy, bez dodatku tłuszczu, aż będzie lekko zarumieniona. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, przeciśnięty czosnek, poszatkowaną kapustę i papryczkę pokrojoną w plasterki. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, przyprawą meksykańską, solą i pieprzem. Smażymy, aż kapusta zmięknie. Teraz dodajemy obrany bób i ugotowany makaron. Całość mieszamy dokładnie i smażymy jeszcze kilka minut. Danie podajemy od razu.