Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z chrupiącą kiełbasą chorizo, ostrą papryczką i bobem to świetne połączenie smaków! Danie na konkretny obiad.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 253
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 140
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 162
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 253
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 140
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 162
Składniki
Bób zalewamy wodą, dodajemy po pół łyżeczki cukru i soli. Gotujemy około 10-15 minut od momentu wrzenia. Sprawdzamy, czy w środku jest już miękki. Jeśli bób jest starszy, trzeba go będzie gotować nieco dłużej. Po ugotowaniu bób przelewamy zimną wodą. Gdy lekko ostygnie, obieramy. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni układamy plasterki kiełbasy chorizo. Smażymy, bez dodatku tłuszczu, aż będzie lekko zarumieniona. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, przeciśnięty czosnek, poszatkowaną kapustę i papryczkę pokrojoną w plasterki. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, przyprawą meksykańską, solą i pieprzem. Smażymy, aż kapusta zmięknie. Teraz dodajemy obrany bób i ugotowany makaron. Całość mieszamy dokładnie i smażymy jeszcze kilka minut. Danie podajemy od razu.