Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z bobem i pieczarkami to pyszne i sycące danie, które można przygotować w kilku prostych krokach. Oto przepis:
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182098
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182098
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Bób wrzucić do osolonej wrzącej wody (lub na parze) i gotować ok. 10-20 minut w zależności od wielkości, można obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać trochę oleju, dodać pieczarki i usmażyć, na koniec doprawić solą i pieprzem, następnie do pieczarek przełożyć bób i makaron, całość wymieszać i obiad gotowy. Jak lubicie, można na koniec smażenia pieczarek dodać przeciśnięty ząbek czosnku i wlać trochę śmietany 30%, będzie jeszcze lepsze :-) SMACZNEGO!!!