Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z bobem i pieczarkami to pyszne i sycące danie, które można przygotować w kilku prostych krokach. Oto przepis:
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Bób wrzucić do osolonej wrzącej wody (lub na parze) i gotować ok. 10-20 minut w zależności od wielkości, można obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać trochę oleju, dodać pieczarki i usmażyć, na koniec doprawić solą i pieprzem, następnie do pieczarek przełożyć bób i makaron, całość wymieszać i obiad gotowy. Jak lubicie, można na koniec smażenia pieczarek dodać przeciśnięty ząbek czosnku i wlać trochę śmietany 30%, będzie jeszcze lepsze :-) SMACZNEGO!!!