Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z boczkiem i białym serem

Makaron z boczkiem i białym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 2366

Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.

Składniki

  • 250 g makaronu bucatini (ew. spaghetti)
  • 200 g wędzonego boczku
  • 150 g sera białego
  • 50 g smalcu
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • pieprz białowieski
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Boczek kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu do momentu zrumieniena.
    Dodajemy grubo siekaną cebulę, smażymy do jej miękkości. Na koniec dodajemy posiekany czosnek.
    Do boczku wkładamy ugotowany makaron, pokruszony biały ser, podgrzewając dokładnie łączymy wszystkie składniki.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem białowieskim.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 14 kwietnia Smakowało bosko, wspomnienie dzieciństwa. Arku, dziękuję... więcej sera i byłby ideał.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń