Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem i szpinakiem to szybka i aromatyczna kolacja lub lunch, który można przygotować z zaledwie kilku składników. Makaron ugotowany w bulionie jest niezwykle aromatyczny i esencjonalny. Dodatek szpinaku, boczku i pomidorów sprawia, że w tym daniu spotykają się ze sobą wszystkie smaki i konsystencje. Co ciekawe, potrawę można łatwo modyfikować. Wystarczy dodać swoje ulubione dodatki!
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 145
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 265
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 23
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 145
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 265
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 23
Składniki
Jeśli korzystasz z mrożonego szpinaku, musisz go rozmrozić i dobrze odcisnąć z nadmiaru wody. Boczek podsmaż bez tłuszczu na dużej patelni, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Przełóż go na osobny talerz, a nadmiar wytopionego smalcu odlej, pozostawiając na patelni jedną łyżkę.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na pozostałym tłuszczu do zeszklenia. Dodaj bulion i wszystko dobrze wymieszaj, rozpuszczając zrumienione pozostałości mięsa. Wsyp na patelnię surowy makaron i nakryj go pokrywką. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Szpinak rozerwij dłońmi na mniejsze kawałki. Suszone pomidory pokrój w paseczki. Dodaj te dwa składniki na patelnię i mieszaj do ich zmiękczenia. Wyłącz ogień i wrzuć na patelnię poruszony w palcach boczek. Posyp parmezanem i wymieszaj. Makaron z boczkiem i szpinakiem podawaj na ciepło.