Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem, pieczarkami i serem camembert to sycące i smaczne danie, doskonały pomysł na obiad. Wędzony boczek świetnie komponuje się z pieczarkami i porem, a rozpuszczony ser camembert dopełnia całości smaku.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 262
Królowa grilla :)
Odsłon: 63
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 59
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 262
Królowa grilla :)
Odsłon: 63
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 59
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Wędzony boczek kroimy w małą kostkę, oczyszczone pieczarki w półplasterki, umytą białą część pora kroimy w plastry a ser camembert na mniejsze kawałki.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony boczek i wytapiamy z niego tłuszcz od czasu do czasu mieszając. Do boczku dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy je kilka minut, często mieszając. Następnie wrzucamy pokrojonego pora i całość chwilę podsmażamy. Do boczku, pieczarek i pora wlewamy gorący bulion, dodajemy pokrojony ser camembert i całość gotujemy do momentu aż ser się rozpuści. Na końcu wszystko doprawiamy ziołami prowansalskimi oraz czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Makaron gotujemy w garnku z lekko osolonym wrzątkiem, według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Tak przygotowane danie podajemy z ugotowanym makaronem.