Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem, pieczarkami i serem camembert to sycące i smaczne danie, doskonały pomysł na obiad. Wędzony boczek świetnie komponuje się z pieczarkami i porem, a rozpuszczony ser camembert dopełnia całości smaku.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4116
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29437
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 180
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18882
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4116
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29437
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 180
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18882
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 801
Składniki
Wędzony boczek kroimy w małą kostkę, oczyszczone pieczarki w półplasterki, umytą białą część pora kroimy w plastry a ser camembert na mniejsze kawałki.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony boczek i wytapiamy z niego tłuszcz od czasu do czasu mieszając. Do boczku dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy je kilka minut, często mieszając. Następnie wrzucamy pokrojonego pora i całość chwilę podsmażamy. Do boczku, pieczarek i pora wlewamy gorący bulion, dodajemy pokrojony ser camembert i całość gotujemy do momentu aż ser się rozpuści. Na końcu wszystko doprawiamy ziołami prowansalskimi oraz czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Makaron gotujemy w garnku z lekko osolonym wrzątkiem, według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Tak przygotowane danie podajemy z ugotowanym makaronem.