Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem, pieczarkami i serem camembert to sycące i smaczne danie, doskonały pomysł na obiad. Wędzony boczek świetnie komponuje się z pieczarkami i porem, a rozpuszczony ser camembert dopełnia całości smaku.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Wędzony boczek kroimy w małą kostkę, oczyszczone pieczarki w półplasterki, umytą białą część pora kroimy w plastry a ser camembert na mniejsze kawałki.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony boczek i wytapiamy z niego tłuszcz od czasu do czasu mieszając. Do boczku dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy je kilka minut, często mieszając. Następnie wrzucamy pokrojonego pora i całość chwilę podsmażamy. Do boczku, pieczarek i pora wlewamy gorący bulion, dodajemy pokrojony ser camembert i całość gotujemy do momentu aż ser się rozpuści. Na końcu wszystko doprawiamy ziołami prowansalskimi oraz czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Makaron gotujemy w garnku z lekko osolonym wrzątkiem, według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Tak przygotowane danie podajemy z ugotowanym makaronem.