Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem, pieczarkami i serem camembert to sycące i smaczne danie, doskonały pomysł na obiad. Wędzony boczek świetnie komponuje się z pieczarkami i porem, a rozpuszczony ser camembert dopełnia całości smaku.
Wędzony boczek kroimy w małą kostkę, oczyszczone pieczarki w półplasterki, umytą białą część pora kroimy w plastry a ser camembert na mniejsze kawałki.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony boczek i wytapiamy z niego tłuszcz od czasu do czasu mieszając. Do boczku dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy je kilka minut, często mieszając. Następnie wrzucamy pokrojonego pora i całość chwilę podsmażamy. Do boczku, pieczarek i pora wlewamy gorący bulion, dodajemy pokrojony ser camembert i całość gotujemy do momentu aż ser się rozpuści. Na końcu wszystko doprawiamy ziołami prowansalskimi oraz czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Makaron gotujemy w garnku z lekko osolonym wrzątkiem, według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Tak przygotowane danie podajemy z ugotowanym makaronem.
Wspomnienie dzieciństwa, proste ale smaczne danie. Szczególnie jak dodamy wie...
Odsłon: 5182
Z nadejściem jesieni coraz częściej sięgam po dania z dzieciństwa. W zaciszu...
Odsłon: 653
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 19
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 58
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 19
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 58
Składniki
Wędzony boczek kroimy w małą kostkę, oczyszczone pieczarki w półplasterki, umytą białą część pora kroimy w plastry a ser camembert na mniejsze kawałki.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony boczek i wytapiamy z niego tłuszcz od czasu do czasu mieszając. Do boczku dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy je kilka minut, często mieszając. Następnie wrzucamy pokrojonego pora i całość chwilę podsmażamy. Do boczku, pieczarek i pora wlewamy gorący bulion, dodajemy pokrojony ser camembert i całość gotujemy do momentu aż ser się rozpuści. Na końcu wszystko doprawiamy ziołami prowansalskimi oraz czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Makaron gotujemy w garnku z lekko osolonym wrzątkiem, według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Tak przygotowane danie podajemy z ugotowanym makaronem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Dania główne
Ryż z truskawkami
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 19
Grillowany ser sorento z winogronami
Ser typu włoskiego grillowany w pysznej marynacie. Podajemy go z grillowanymi...
Odsłon: 24