Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli przerażają was upały oraz opcja stania i gotowania, proponuję coś, co robi się bardzo szybko, jest lekkie, a struktura rozpieszcza podniebienia. We włoskie smaki wplotłem trochę naszej rodzimej kuchni. Botwinka nie tylko w zupie, ale i w wersji na surowo, pysznie smakuje. Kilka składników, a efekt murowany.
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75267
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1576
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 494
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1241
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 740
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75267
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1576
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 494
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1241
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 740
Składniki
Makaron gotujemy al’ dente. Odcedzamy, zostawiamy odrobinę wody z gotowania (około 100 ml). Botwinkę siekamy, blendujemy z dodatkiem oleju, orzechów i serka. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do pesto dodajemy makaron wraz z wodą po gotowaniu makaronu. Składniki dokładnie łączymy, podajemy od razu po przygotowaniu z posiekanym koperkiem.