Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli przerażają was upały oraz opcja stania i gotowania, proponuję coś, co robi się bardzo szybko, jest lekkie, a struktura rozpieszcza podniebienia. We włoskie smaki wplotłem trochę naszej rodzimej kuchni. Botwinka nie tylko w zupie, ale i w wersji na surowo, pysznie smakuje. Kilka składników, a efekt murowany.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4477
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4477
Składniki
Makaron gotujemy al’ dente. Odcedzamy, zostawiamy odrobinę wody z gotowania (około 100 ml). Botwinkę siekamy, blendujemy z dodatkiem oleju, orzechów i serka. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do pesto dodajemy makaron wraz z wodą po gotowaniu makaronu. Składniki dokładnie łączymy, podajemy od razu po przygotowaniu z posiekanym koperkiem.