Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robi się go szybko i jest smaczny :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu. Dzielimy brokuł na różyczki gotujemy. Hartujemy pod zimną wodą. Boczek kroimy na cienkie paski i smażymy na patelni teflonowej najlepiej bez dodatku tłuszczu ew. trochę oleju. Wyciągamy go na miseczkę, Zostawiamy na patelni wytopiony tłuszczyk z boczku wrzucamy tam makaron podsmażamy. Dodajemy boczek i przeciśnięty czosnek i przyprawy wg uznana. Łączymy z brokułami, delikatnie mieszamy. Jeśli makaron jest za suchy dodajemy trochę masła do całości podsmażamy wszystko i gotowe. Wszystko zależy od tego jaki mamy boczek bo jeśli jest chudy to potrzeba dodać masła ale jeśli nie to wystarcza ten wytopiony z boczku. smacznego:)