Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy pomysł na danie z makaronem:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Do wrzącej wody dodajemy łyżeczkę soli oraz cukru. Wrzucamy brokuła i gotujemy przez ok. 10 minut ( do momentu aż zmięknie). Następnie w osobnym baniaku gotujemy makaron- 2 gniazda ( porcja na jedną osobę).
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy ugotowanego brokuła oraz makaron. Zalewamy śmietanką 30 %. Dodajemy 2 łyżeczki sosu sojowego, starty na drobnych oczkach parmezan oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czekamy chwilkę aż śmietanka nam się zredukuje i gotowe!:) Smacznego!:)