Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy pomysł na danie z makaronem:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13446
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5217
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13446
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5217
Składniki
Do wrzącej wody dodajemy łyżeczkę soli oraz cukru. Wrzucamy brokuła i gotujemy przez ok. 10 minut ( do momentu aż zmięknie). Następnie w osobnym baniaku gotujemy makaron- 2 gniazda ( porcja na jedną osobę).
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy ugotowanego brokuła oraz makaron. Zalewamy śmietanką 30 %. Dodajemy 2 łyżeczki sosu sojowego, starty na drobnych oczkach parmezan oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czekamy chwilkę aż śmietanka nam się zredukuje i gotowe!:) Smacznego!:)