Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy pomysł na danie z makaronem:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1008
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1008
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
Składniki
Do wrzącej wody dodajemy łyżeczkę soli oraz cukru. Wrzucamy brokuła i gotujemy przez ok. 10 minut ( do momentu aż zmięknie). Następnie w osobnym baniaku gotujemy makaron- 2 gniazda ( porcja na jedną osobę).
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy ugotowanego brokuła oraz makaron. Zalewamy śmietanką 30 %. Dodajemy 2 łyżeczki sosu sojowego, starty na drobnych oczkach parmezan oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czekamy chwilkę aż śmietanka nam się zredukuje i gotowe!:) Smacznego!:)