Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy makaron z pszenicy durum ze wspaniałą hiszpańską kiełbasą i niezastąpioną ciecierzycą oraz innymi dodatkami. Bardzo proste szybkie a przede wszystkim smaczne danie
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 445
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5195
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3384
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 445
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5195
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3384
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Szalotkę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju rzepakowego. Gdy się zaszkli wrzucamy drobno pokrojoną paprykę. dusimy pod przykryciem ok. 5 min. Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię, Dalej dusimy ok. 10 min po czym dodajemy pokrojone pomidory. Dusimy aż pomidory się rozpadną. Na sam koniec dodajemy ciecierzycę oraz zioła: bazylię oregano i czosnek niedźwiedzi. Dusimy ok. 5 min.
Do dużego garnka wsypujemy ugotowany makaron i zawartość patelni. wszystko razem mieszamy i gotowe.