Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy makaron z pszenicy durum ze wspaniałą hiszpańską kiełbasą i niezastąpioną ciecierzycą oraz innymi dodatkami. Bardzo proste szybkie a przede wszystkim smaczne danie
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19881
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3020
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4210
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19881
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3020
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4210
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Szalotkę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju rzepakowego. Gdy się zaszkli wrzucamy drobno pokrojoną paprykę. dusimy pod przykryciem ok. 5 min. Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię, Dalej dusimy ok. 10 min po czym dodajemy pokrojone pomidory. Dusimy aż pomidory się rozpadną. Na sam koniec dodajemy ciecierzycę oraz zioła: bazylię oregano i czosnek niedźwiedzi. Dusimy ok. 5 min.
Do dużego garnka wsypujemy ugotowany makaron i zawartość patelni. wszystko razem mieszamy i gotowe.