Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z groszkiem i tuńczykiem

Makaron z groszkiem i tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 75 Ocena: 207

Dodano:

Odsłon: 298

Doskonale danie jeżeli mamy mało czasu, a chcemy zjeść smacznie i pożywne.

Składniki

  • Makaron spaghetti
  • Puszka tuńczyka w oleju roślinnym
  • Puszka groszku konserwowego
  • Jogurt naturalny
  • Natka pietruszki
  • Pieprz
  • Sól
  • Cebula
  • Czosnek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z groszkiem i tuńczykiem

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.

  2. Na patelnię wlać olej z puszki po tuńczyku i usmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek w plasterkach. Dodać tuńczyka i chwilkę podsmażyć. Zalać jogurtem naturalnym i dodać groszek oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę podgrzewać.

  3. Podawać z makaronem i posypać parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń