Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski prosty przepis na makaron. Szybkie ale jednocześnie wykwintne danie. Można je robić zarówno ze świeżych, jak i mrożonych grzybów. Smakuje doskonale! Prawdziwa włoska kuchnia na talerzu :)
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Chili w paseczki.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy cebulę, czosnek i chili. Gdy cebula się zeszkli dodajemy grzyby (świeże lub mrożone).
Suszone grzyby kruszymy na mniejsze części, dodajemy do patelni i zalewamy winem.
Gdy wino się zredukuje dodajemy startą skórkę z cytryny, szczyptę soli, czarny, świeżo mielony pieprz i szczyptę brązowego cukru.
Na patelnię wlewamy śmietankę, zmniejszamy ogień i czekamy aż się zredukuje.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie - al dente.
Gdy makaron będzie już gotowy, wlewamy na patelnię 2 łyżki wody z gotowania makaronu a makaron odcedzamy. Odcedzony makaron przekładamy do garnka w którym się gotował.
Do garnka z makaronem wlewamy przygotowany sos, dodajemy łyżkę masła i delikatnie mieszamy.
Na talerzu układamy makaron oblepiony sosem z grzybami, z wierzchu posypujemy startym serem i posekanym szczypiorkiem. Zamiast szczypiorku można użyć pietruszki :)
Smacznego :)
Kahlúa (Kahlua) – słodki likier kawowy wytwarzany w Meksyku. Smak wyraźnie od...
Odsłon: 7149
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 27
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7185
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16070
Pierwsze doświadczenie z tofu jest dla wielu osób rozczarowaniem. Spodziewają...
Odsłon: 143
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 27
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7185
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16070
Pierwsze doświadczenie z tofu jest dla wielu osób rozczarowaniem. Spodziewają...
Odsłon: 143
Składniki
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Chili w paseczki.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy cebulę, czosnek i chili. Gdy cebula się zeszkli dodajemy grzyby (świeże lub mrożone).
Suszone grzyby kruszymy na mniejsze części, dodajemy do patelni i zalewamy winem.
Gdy wino się zredukuje dodajemy startą skórkę z cytryny, szczyptę soli, czarny, świeżo mielony pieprz i szczyptę brązowego cukru.
Na patelnię wlewamy śmietankę, zmniejszamy ogień i czekamy aż się zredukuje.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie - al dente.
Gdy makaron będzie już gotowy, wlewamy na patelnię 2 łyżki wody z gotowania makaronu a makaron odcedzamy. Odcedzony makaron przekładamy do garnka w którym się gotował.
Do garnka z makaronem wlewamy przygotowany sos, dodajemy łyżkę masła i delikatnie mieszamy.
Na talerzu układamy makaron oblepiony sosem z grzybami, z wierzchu posypujemy startym serem i posekanym szczypiorkiem. Zamiast szczypiorku można użyć pietruszki :)
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak Kung Pao
Dania główne
Pierogi szpinakowe z mięsem z indyka
Dania główne
Mielone w pieczarkach z kapustą
Dania główne
Gulasz Polonez
Kurczak Kung Pao
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 4
Pierogi szpinakowe z mięsem z indyka
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 27