Dzisiejszy przepis jest trochę czasochłonny ale efekt końcowy wynagrodzi wszystkim. Jest to połączenie makaronu i dobrego mięsa w jeszcze lepszym sosie, zapraszam.
Makaron z indykiem
Składniki
- Udziec z indyka 400 - 500 g
- Płatki kukurydziane 100 g
- Makaron spaghetti paczka
- Miód 2 łyżki
- Soja Sos 1-2 łyżki
- Jogurt
- Sól, pieprz, papryka słodka
Składniki
- Udziec z indyka 400 - 500 g
- Płatki kukurydziane 100 g
- Makaron spaghetti paczka
- Miód 2 łyżki
- Soja Sos 1-2 łyżki
- Jogurt
- Sól, pieprz, papryka słodka

Etapy przygotowania
Mięso kroimy w większą kostkę nie czyszcząc z białej części mięsa.

Pokrojone mięso solę, pieprzę i obsypuję słodką papryką mieloną.

Płatki kukurydziane gniotę za pomocą ubijaka na drobniejsze kawałki ale nie na konsystencję proszku.

Obtaczam przygotowane mięso w płatki, blachę wykładam papierem do pieczenia i układam na blasze.

Całość piekę góra/dół 220 st C około 15-20 minut, ale to zależy od piekarnika. Ważne by nie spiec na twardy kamień, ponieważ mięso powinno być miękkie.

W misce wlewamy soja sos dodajemy miód i mieszamy.

Rozpuszczoną masę wlewamy na patelnię dodajemy jogurt i podgrzewamy aż masa się skarmelizuje i będzie gęstsza.

Taki sos przelewamy do sosjerki i odstawiamy do naszego dania.

W między czasie gotujemy makaron i ciepły wykładamy na talerz. Możemy polać naszym ulubionym sosem u mnie 1000 wysp, przygotowane mięso w płatkach obtaczamy w naszym sosie z miodu i soja sos kładziemy obok i mamy nasze super danie. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (16)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 80

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16418
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 80

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16418



Składniki
- Udziec z indyka 400 - 500 g
- Płatki kukurydziane 100 g
- Makaron spaghetti paczka
- Miód 2 łyżki
- Soja Sos 1-2 łyżki
- Jogurt
- Sól, pieprz, papryka słodka
Mięso kroimy w większą kostkę nie czyszcząc z białej części mięsa.
Pokrojone mięso solę, pieprzę i obsypuję słodką papryką mieloną.
Płatki kukurydziane gniotę za pomocą ubijaka na drobniejsze kawałki ale nie na konsystencję proszku.
Obtaczam przygotowane mięso w płatki, blachę wykładam papierem do pieczenia i układam na blasze.
Całość piekę góra/dół 220 st C około 15-20 minut, ale to zależy od piekarnika. Ważne by nie spiec na twardy kamień, ponieważ mięso powinno być miękkie.
W misce wlewamy soja sos dodajemy miód i mieszamy.
Rozpuszczoną masę wlewamy na patelnię dodajemy jogurt i podgrzewamy aż masa się skarmelizuje i będzie gęstsza.
Taki sos przelewamy do sosjerki i odstawiamy do naszego dania.
W między czasie gotujemy makaron i ciepły wykładamy na talerz. Możemy polać naszym ulubionym sosem u mnie 1000 wysp, przygotowane mięso w płatkach obtaczamy w naszym sosie z miodu i soja sos kładziemy obok i mamy nasze super danie. Smacznego.