Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy przepis jest trochę czasochłonny ale efekt końcowy wynagrodzi wszystkim. Jest to połączenie makaronu i dobrego mięsa w jeszcze lepszym sosie, zapraszam.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13737
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13737
Składniki
Mięso kroimy w większą kostkę nie czyszcząc z białej części mięsa.
Pokrojone mięso solę, pieprzę i obsypuję słodką papryką mieloną.
Płatki kukurydziane gniotę za pomocą ubijaka na drobniejsze kawałki ale nie na konsystencję proszku.
Obtaczam przygotowane mięso w płatki, blachę wykładam papierem do pieczenia i układam na blasze.
Całość piekę góra/dół 220 st C około 15-20 minut, ale to zależy od piekarnika. Ważne by nie spiec na twardy kamień, ponieważ mięso powinno być miękkie.
W misce wlewamy soja sos dodajemy miód i mieszamy.
Rozpuszczoną masę wlewamy na patelnię dodajemy jogurt i podgrzewamy aż masa się skarmelizuje i będzie gęstsza.
Taki sos przelewamy do sosjerki i odstawiamy do naszego dania.
W między czasie gotujemy makaron i ciepły wykładamy na talerz. Możemy polać naszym ulubionym sosem u mnie 1000 wysp, przygotowane mięso w płatkach obtaczamy w naszym sosie z miodu i soja sos kładziemy obok i mamy nasze super danie. Smacznego.