Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy przepis jest trochę czasochłonny ale efekt końcowy wynagrodzi wszystkim. Jest to połączenie makaronu i dobrego mięsa w jeszcze lepszym sosie, zapraszam.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21334
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25416
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21334
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25416
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 141
Składniki
Mięso kroimy w większą kostkę nie czyszcząc z białej części mięsa.
Pokrojone mięso solę, pieprzę i obsypuję słodką papryką mieloną.
Płatki kukurydziane gniotę za pomocą ubijaka na drobniejsze kawałki ale nie na konsystencję proszku.
Obtaczam przygotowane mięso w płatki, blachę wykładam papierem do pieczenia i układam na blasze.
Całość piekę góra/dół 220 st C około 15-20 minut, ale to zależy od piekarnika. Ważne by nie spiec na twardy kamień, ponieważ mięso powinno być miękkie.
W misce wlewamy soja sos dodajemy miód i mieszamy.
Rozpuszczoną masę wlewamy na patelnię dodajemy jogurt i podgrzewamy aż masa się skarmelizuje i będzie gęstsza.
Taki sos przelewamy do sosjerki i odstawiamy do naszego dania.
W między czasie gotujemy makaron i ciepły wykładamy na talerz. Możemy polać naszym ulubionym sosem u mnie 1000 wysp, przygotowane mięso w płatkach obtaczamy w naszym sosie z miodu i soja sos kładziemy obok i mamy nasze super danie. Smacznego.