Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kalafiorem i cukinią to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest bardzo smaczne, a przy tym proste i szybkie. Do jego przygotowania warto wykorzystać makaron z mąki razowej/pełnoziarnistej – otrzymamy wtedy pełnowartościowy, dietetyczny posiłek.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Migdały prażymy na suchej patelni, odstawiamy. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy, uważając by się nie rozgotował, w lekko osolonej wodzie. Odkładamy kalafiora na talerz. Cukinię kroimy w grubsze plastry, oprószamy z każdej strony solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie grillujemy, w dwóch stron, na rozgrzanej oliwie. Następnie na patelnie dodajemy kalafior, podsmażamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz migdały. Delikatnie mieszamy i smażymy chwilę. W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy na patelnię. Całość mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy i podajemy.