Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inny sposób podania kalafiora :-)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 504
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 287
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1480
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 504
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 287
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1480
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Kalafior podzielić na różyczki i również ugotować ok. 7-8 min. żeby nie był zbyt miękki. w garnku roztopić masło z serem, dodać śmietanę, sól, pieprz i pozostałe przyprawy. Gotować ok. 2-3 min. cały czas mieszając. Jeśli będzie zbyt gęsty dolać mleko i wymieszać. Na suchej patelni uprażyć słonecznik z orzechami.
Na talerze wykładać: odcedzony makaron, różyczki kalafiora, polać sosem i posypać orzeszkami ze słonecznikiem.
Smacznego :-)