Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony boczek z kiełbasą połączony z podsmażoną kapusta i makaronem, pycha ;-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ugotowany odcedzamy i pozostawiamy do odcieknięcia na sitku. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złotobrązowy kolor.
Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy poszatkowaną kapustę, nie przerywając smażenia.
Kiedy kapusta zacznie lekko brązowieć dodajemy wówczas pokrojoną w kostkę cebulę i wszystko razem smażymy do momentu zeszklenia się cebuli.
Na końcu dodajemy ugotowany makaron.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!