Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony boczek z kiełbasą połączony z podsmażoną kapusta i makaronem, pycha ;-)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 223
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 340
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 300
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 223
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 340
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 300
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ugotowany odcedzamy i pozostawiamy do odcieknięcia na sitku. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złotobrązowy kolor.
Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy poszatkowaną kapustę, nie przerywając smażenia.
Kiedy kapusta zacznie lekko brązowieć dodajemy wówczas pokrojoną w kostkę cebulę i wszystko razem smażymy do momentu zeszklenia się cebuli.
Na końcu dodajemy ugotowany makaron.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!