Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony boczek z kiełbasą połączony z podsmażoną kapusta i makaronem, pycha ;-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8499
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 552
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8499
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 552
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ugotowany odcedzamy i pozostawiamy do odcieknięcia na sitku. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złotobrązowy kolor.
Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy poszatkowaną kapustę, nie przerywając smażenia.
Kiedy kapusta zacznie lekko brązowieć dodajemy wówczas pokrojoną w kostkę cebulę i wszystko razem smażymy do momentu zeszklenia się cebuli.
Na końcu dodajemy ugotowany makaron.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!