Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony boczek z kiełbasą połączony z podsmażoną kapusta i makaronem, pycha ;-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8401
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3115
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1540
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8401
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3115
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1540
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ugotowany odcedzamy i pozostawiamy do odcieknięcia na sitku. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złotobrązowy kolor.
Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy poszatkowaną kapustę, nie przerywając smażenia.
Kiedy kapusta zacznie lekko brązowieć dodajemy wówczas pokrojoną w kostkę cebulę i wszystko razem smażymy do momentu zeszklenia się cebuli.
Na końcu dodajemy ugotowany makaron.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!