Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem, brokułami i serkiem mascarpone to uczta dla podniebienia, sycące danie dla ciekawych amatorów nowych doznań smakowych.
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6365
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 281
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 134
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 91
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1470
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6365
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 281
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 134
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 91
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1470
Składniki
Umytego brokuła dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5 minut, po czym zdejmujemy z ognia. Oczyszczoną i umytą pierś z kurczaka kroimy w paski, przekładamy do miski i łączymy z przyprawą do kurczaka a następnie odstawiamy na 20 minut.
Obraną cebulę drobno siekamy. Na dużą patelnię lub do garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulę i delikatnie ją szklimy. Następnie dodajemy kurczka i wszystko podsmażamy około 5 minut, do momentu aż mięso uzyska złoty kolor. Do mięsa i cebuli wrzucamy ugotowanego brokuła, dodajemy śmietanę i serek mascarpone, całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, wszystko mieszamy i dusimy jeszcze przez około 2 minuty, po czym zdejmujemy z ognia. Tak przygotowane danie podajemy z ugotowanym makaronem.