Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne połączenie :-)
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 155
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 302
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 797
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 458
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 155
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 302
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 797
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 458
Składniki
Cebulę należy pokroic w kostkę i smażyc na oleju do zeszklenia, dodać pokrojony w kostke czosnek i chwilę podsmażyć. Zdjąc z patelni. Na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w dosyć małą kostkę pierś z kurczaka, przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do cebuli i czosnku. Na odrobinie oleju smażyc pokrojoną w kostkę dynię, ok. 7-10 min, aż będzie lekko miękka. Do dyni dodać mięso z cebulą i czosnkiem, pokrojone w kostkę suszone pomidory i wlać śmietankę. Wszystko gotować ok. 3-5 min. Przyprawić ewentualnie solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym makaronem. Całość posypałam płatkami parmezanu.
Smacznego :-)