Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne połączenie :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5620
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1530
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5620
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1530
Składniki
Cebulę należy pokroic w kostkę i smażyc na oleju do zeszklenia, dodać pokrojony w kostke czosnek i chwilę podsmażyć. Zdjąc z patelni. Na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w dosyć małą kostkę pierś z kurczaka, przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do cebuli i czosnku. Na odrobinie oleju smażyc pokrojoną w kostkę dynię, ok. 7-10 min, aż będzie lekko miękka. Do dyni dodać mięso z cebulą i czosnkiem, pokrojone w kostkę suszone pomidory i wlać śmietankę. Wszystko gotować ok. 3-5 min. Przyprawić ewentualnie solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym makaronem. Całość posypałam płatkami parmezanu.
Smacznego :-)