Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na makaron z kurczakiem i słodkim sosem chili wraz z filmem.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2095
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9678
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3357
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6791
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2095
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9678
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3357
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6791
Składniki
Pokroić paprykę na duże płaskie kawałki, oczyścić z nasion. Ułożyć kawałki skórą do góry pod nagrzanym rusztem i piec przez ok 8-10 minut, albo do czasu, aż skórka zacznie pękać i czernieć. Następnie podpieczoną paprykę przełożyć do woreczka foliowego i odstawić do wystygnięcia, następnie ściągnąć skórkę i pokroić miąższ na długie, cienkie paski. Filet z kurczaka pokroić na długie cienkie paski, posypać przyprawą do kurczaka i dwoma łyżkami oliwy i podsmażyć na patelni. Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie. Trzepaczką dokładnie wymieszać oliwę, sos chili i ocet; doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Do podsmażonego kurczaka, dodać paprykę, bazylię, zieloną pietruszkę oraz makaron, wszystko polać przygotowanym wcześniej sosem. Wszystko chwilę podsmażyć na patelni. Przed podaniem posypać parmezanem.