Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, sycące ale bardzo smaczne danie obiadowe.
garnek, sitko, głębsza patelnia, łyżka, nóż,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1572
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 308
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1572
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 308
Składniki
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Kalafior po oczyszczeniu podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odsączyć na sitku. To samo zrobić z fasolką szparagową. Pierś kurczaka oczyścić , umyć , osuszyć i pokroić w kostkę, oprószyć solą, następnie wymieszać z przyprawą kebab - gyros i podsmażyć na maśle klarownym. Do podsmażonego kurczaka dodać ugotowanego kalafiora i ugotowaną fasolkę szparagową , podsmażać razem około 10 minut, po czym dodać połowę startego sera i dalej podsmażać jeszcze chwile po czym wlać śmietanę i mieszając doprowadzić do zagotowania całości. Makaron rozłożyć na talerze, polać przygotowanym kurczakiem , posypać pozostałymi startym serem i oprószyć posiekanym koperkiem zielonym. Smacznego.
Podsmażanie kurczaka z kalafiorem i fasolką.
Danie gotowe do podania.