Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solidny i smaczny obiad w zaledwie 15-20 minut.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7749
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1129
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1167
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7749
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1129
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1167
Składniki
Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu krótko zahartuj go zimną wodą. Umytą pierś z kurczaka pokrój na niewielką kostkę, dopraw świeżym czosnkiem, solą i pieprzem. Pieczarki pokrój na plasterki. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oliwy z oliwek i usmaż na niej mięso. Następnie dodaj cebulę, pieczarki, szpinak, dopraw czosnkiem, solą, pieprzem i smaż, aż woda z pieczarek odparuje. Całość zalej śmietaną i duś pod przykryciem około 5 minut.
Na koniec dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe. Smacznego!