Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad, nawet dla tych osób, które nie czują się w kuchni najlepiej
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17659
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15320
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9051
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17659
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15320
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9051
Składniki
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, następnie przyprawić granulowanym czosnkiem, solą, pieprzem ziołowym i zwykłym. Po przyprawieniu, pierś wrzucamy na patelnię i smażymy. Gdy jest już gotowa wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz.
Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i przeciskam przez praskę czosnek, następnie dodajemy szpinak (możemy zrobić to garściami w odstępach czasu, cała paczka nie zmieści nam się od razu na patelnię), czekamy aż szpinak się zmniejszy i dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę.
Do szpinaku z pomidorami dodajemy pierś z kurczaka, następnie zalewamy śmietaną i chwilę gotujemy.
Do całości dodajemy makaron, doprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem do smaku – wszystko dokładnie mieszamy.