Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad, nawet dla tych osób, które nie czują się w kuchni najlepiej
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Składniki
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, następnie przyprawić granulowanym czosnkiem, solą, pieprzem ziołowym i zwykłym. Po przyprawieniu, pierś wrzucamy na patelnię i smażymy. Gdy jest już gotowa wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz.
Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i przeciskam przez praskę czosnek, następnie dodajemy szpinak (możemy zrobić to garściami w odstępach czasu, cała paczka nie zmieści nam się od razu na patelnię), czekamy aż szpinak się zmniejszy i dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę.
Do szpinaku z pomidorami dodajemy pierś z kurczaka, następnie zalewamy śmietaną i chwilę gotujemy.
Do całości dodajemy makaron, doprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem do smaku – wszystko dokładnie mieszamy.