Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad, nawet dla tych osób, które nie czują się w kuchni najlepiej
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15774
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15774
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6396
Składniki
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, następnie przyprawić granulowanym czosnkiem, solą, pieprzem ziołowym i zwykłym. Po przyprawieniu, pierś wrzucamy na patelnię i smażymy. Gdy jest już gotowa wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz.
Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i przeciskam przez praskę czosnek, następnie dodajemy szpinak (możemy zrobić to garściami w odstępach czasu, cała paczka nie zmieści nam się od razu na patelnię), czekamy aż szpinak się zmniejszy i dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę.
Do szpinaku z pomidorami dodajemy pierś z kurczaka, następnie zalewamy śmietaną i chwilę gotujemy.
Do całości dodajemy makaron, doprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem do smaku – wszystko dokładnie mieszamy.