Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-03-2019
Świetna propozycja na obiad szczególnie dla tych co im wiecznie czasu brakuje. 30 minut i można zjeść smaczne i sycące danie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Makaron przygotowujemy wg. opisu na opakowaniu lecz gotujemy go ok 2 minut krócej. Na patelni na maśle i odrobinie oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy jest już szklista dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka oraz mieloną paprykę wędzoną(wedle uznania czy ostra czy słodka). Całość mieszamy i podsmażamy.
Po kilku minutach dodajemy suszone pomidory pokrojone w paseczki oraz czosnek pokrojony w płatki. Smażymy pod przykryciem co chwilkę mieszając aż kurczak będzie miękki.
Na koniec smażenia wlewamy śmietankę, dodajemy starty ser i zagotowujemy.
Teraz zostało już tylko dołożenie na patelnię ugotowanego makaronu i szpinaku. Dokładnie wszystko mieszamy i dusimy kilka minut aż szpinak zwiędnie. Doprawiamy solą i pieprzem.