Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacyjne danie w kilka minut
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11217
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11763
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1487
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11217
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11763
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1487
Składniki
Najpierw należy przygotować grzyby, które lubią mieć między blaszkami sporo ziemi lub piasku. Można zalać je zimną wodą i odstawić na 20 minut. Można spróbować wyczyścić je szczoteczką do zębów podczas płukania. Grzyby siekamy nie za drobno by nie zaginęły gdzieś w sosie i makaronie.
Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy cebulkę. Dorzucamy kurki i posiekany czosnek. Dusimy całość aż odparuje większość wody. W tym czasie gotujemy al dente makaron. Do uduszonych grzybów dodajemy śmietanę oraz kilka łyżek wody z makaronu. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy do sosu starty ser. Gdy się rozpuści mieszamy go z odsączonym makaronem i podajemy posypując odrobiną sera.