Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacyjne danie w kilka minut
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 226
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3239
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1008
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 909
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 226
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3239
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1008
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 909
Składniki
Najpierw należy przygotować grzyby, które lubią mieć między blaszkami sporo ziemi lub piasku. Można zalać je zimną wodą i odstawić na 20 minut. Można spróbować wyczyścić je szczoteczką do zębów podczas płukania. Grzyby siekamy nie za drobno by nie zaginęły gdzieś w sosie i makaronie.
Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy cebulkę. Dorzucamy kurki i posiekany czosnek. Dusimy całość aż odparuje większość wody. W tym czasie gotujemy al dente makaron. Do uduszonych grzybów dodajemy śmietanę oraz kilka łyżek wody z makaronu. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy do sosu starty ser. Gdy się rozpuści mieszamy go z odsączonym makaronem i podajemy posypując odrobiną sera.