Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacyjne danie w kilka minut
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4067
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4067
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Składniki
Najpierw należy przygotować grzyby, które lubią mieć między blaszkami sporo ziemi lub piasku. Można zalać je zimną wodą i odstawić na 20 minut. Można spróbować wyczyścić je szczoteczką do zębów podczas płukania. Grzyby siekamy nie za drobno by nie zaginęły gdzieś w sosie i makaronie.
Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy cebulkę. Dorzucamy kurki i posiekany czosnek. Dusimy całość aż odparuje większość wody. W tym czasie gotujemy al dente makaron. Do uduszonych grzybów dodajemy śmietanę oraz kilka łyżek wody z makaronu. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy do sosu starty ser. Gdy się rozpuści mieszamy go z odsączonym makaronem i podajemy posypując odrobiną sera.