Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy sos śmietanowy z kurkami i świeżą natką pietruszki. Jest tak dobry, że można się nim rozkoszować bez końca. Przygotowanie tego dania zajmie wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4419
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12004
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4419
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12004
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Kurki myjemy: do dużej miski wrzucamy kurki, solimy je i zalewamy przegotowaną wodą, mieszamy i wyławiamy grzyby łyżką cedzakową.
Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i umyte kurki. Smażymy przez około 2-3 minuty.
Do podsmażonych kurek dodajemy śmietankę. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy przez kolejne 2-3 minuty.
Na patelnię z sosem przekładamy ugotowany makaron. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i nakładamy na talerze. Przed podaniem makaron posypujemy startym parmezanem. Smacznego!