Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy sos śmietanowy z kurkami i świeżą natką pietruszki. Jest tak dobry, że można się nim rozkoszować bez końca. Przygotowanie tego dania zajmie wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 804
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 360
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 202
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 804
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 360
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 202
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Kurki myjemy: do dużej miski wrzucamy kurki, solimy je i zalewamy przegotowaną wodą, mieszamy i wyławiamy grzyby łyżką cedzakową.
Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i umyte kurki. Smażymy przez około 2-3 minuty.
Do podsmażonych kurek dodajemy śmietankę. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy przez kolejne 2-3 minuty.
Na patelnię z sosem przekładamy ugotowany makaron. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i nakładamy na talerze. Przed podaniem makaron posypujemy startym parmezanem. Smacznego!