Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy sos śmietanowy z kurkami i świeżą natką pietruszki. Jest tak dobry, że można się nim rozkoszować bez końca. Przygotowanie tego dania zajmie wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15537
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2825
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15537
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2825
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Kurki myjemy: do dużej miski wrzucamy kurki, solimy je i zalewamy przegotowaną wodą, mieszamy i wyławiamy grzyby łyżką cedzakową.
Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i umyte kurki. Smażymy przez około 2-3 minuty.
Do podsmażonych kurek dodajemy śmietankę. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy przez kolejne 2-3 minuty.
Na patelnię z sosem przekładamy ugotowany makaron. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i nakładamy na talerze. Przed podaniem makaron posypujemy startym parmezanem. Smacznego!