Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy sos śmietanowy z kurkami i świeżą natką pietruszki. Jest tak dobry, że można się nim rozkoszować bez końca. Przygotowanie tego dania zajmie wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
Błyskawiczny obiad, który pamiętam z dzieciństwa. Makaron, twaróg, kiełbaska....
Odsłon: 1131
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1304
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5237
Błyskawiczny obiad, który pamiętam z dzieciństwa. Makaron, twaróg, kiełbaska....
Odsłon: 1131
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1304
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5237
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Kurki myjemy: do dużej miski wrzucamy kurki, solimy je i zalewamy przegotowaną wodą, mieszamy i wyławiamy grzyby łyżką cedzakową.
Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i umyte kurki. Smażymy przez około 2-3 minuty.
Do podsmażonych kurek dodajemy śmietankę. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy przez kolejne 2-3 minuty.
Na patelnię z sosem przekładamy ugotowany makaron. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i nakładamy na talerze. Przed podaniem makaron posypujemy startym parmezanem. Smacznego!