Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy sos śmietanowy z kurkami i świeżą natką pietruszki. Jest tak dobry, że można się nim rozkoszować bez końca. Przygotowanie tego dania zajmie wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3526
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 514
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 332
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7224
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 463
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3526
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 514
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 332
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7224
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 463
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Kurki myjemy: do dużej miski wrzucamy kurki, solimy je i zalewamy przegotowaną wodą, mieszamy i wyławiamy grzyby łyżką cedzakową.
Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i umyte kurki. Smażymy przez około 2-3 minuty.
Do podsmażonych kurek dodajemy śmietankę. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy przez kolejne 2-3 minuty.
Na patelnię z sosem przekładamy ugotowany makaron. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i nakładamy na talerze. Przed podaniem makaron posypujemy startym parmezanem. Smacznego!