Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie, odmiana chorwackiego makaronu z rybą. Jedyna modyfikacja to użycie wędzonego łososia zamiast świeżej ryby. Kapary podnoszą walory smakowe łososia.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 753
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 171
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31384
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 441
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 753
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 171
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31384
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 441
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć odsączone kapary, poczekaj aż odparuje cały ocet. Dolej wino, poczekaj, aż odparuje. Wlej śmietanę, dodaj wędzonego łososia, szafran i duś na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodaj świeżo zmielony, biały pieprz - nie żałuj.
Ugotowany, odcedzony makaron wymieszaj z sosem na patelni - już bez ognia, podawaj. Można posypać siekanym koperkiem.