Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie, odmiana chorwackiego makaronu z rybą. Jedyna modyfikacja to użycie wędzonego łososia zamiast świeżej ryby. Kapary podnoszą walory smakowe łososia.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5342
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8607
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17529
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 650
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5342
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8607
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17529
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 650
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć odsączone kapary, poczekaj aż odparuje cały ocet. Dolej wino, poczekaj, aż odparuje. Wlej śmietanę, dodaj wędzonego łososia, szafran i duś na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodaj świeżo zmielony, biały pieprz - nie żałuj.
Ugotowany, odcedzony makaron wymieszaj z sosem na patelni - już bez ognia, podawaj. Można posypać siekanym koperkiem.