Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie, odmiana chorwackiego makaronu z rybą. Jedyna modyfikacja to użycie wędzonego łososia zamiast świeżej ryby. Kapary podnoszą walory smakowe łososia.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3726
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 371
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 686
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3726
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 371
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 686
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć odsączone kapary, poczekaj aż odparuje cały ocet. Dolej wino, poczekaj, aż odparuje. Wlej śmietanę, dodaj wędzonego łososia, szafran i duś na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodaj świeżo zmielony, biały pieprz - nie żałuj.
Ugotowany, odcedzony makaron wymieszaj z sosem na patelni - już bez ognia, podawaj. Można posypać siekanym koperkiem.